VELKÁ ŽRANICE.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / SPECIALITY / SPECIALITY RŮZNÉ / 




INGREDIENCE: Velká kachna, kuře, 500g uzeného masa, králík, slanina, 7 stroužků česneku, 1 lžička majoránky nebo tymiánu, 1 lžička směsi drcených pepřů nebo směsi na divočinu, sůl, 4 lžíce másla, olej, 1 l silného vývaru z kuřecích drubek a sušených hub.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vývar z drubek a sušených hub si připravíme den předem a vaříme tak dlouho, až maso změkne. Prolisujeme česnek a smícháme s přibližně stejným množstvím soli. Směsi vytřeme vnitřek kuřete a vložíme do něj uzené maso (buď vcelku nebo nakrájené na kostičky). Kachnu v prsních partiích nařízneme či nastřihneme a vnitřek pečlivě vytřeme drcenou majoránkou nebo tymiánem, který jsme rozmíchali asi v 1 dl oleje. Pak do ní vložíme kuře, již naplněné uzeným masem. Kachnu zase zašijeme tak, aby kuře objímalo co nejvíce a nejtěsněji. Vložíme na pekáč, do něhož jsme předtím nalili asi na prst vysoko vývaru. Protože na pekáči zbylo ještě místo, přidáme i velkého králíka, posypaného směsí drcených pepřů a pokrytého plátky slaniny, které připevníme nití. Stačí nití obtočit kolem králíka. Před vložením do předehřáté trouby kachnu potřeme rozpuštěným máslem a pak dostatečně posolíme. Pečeme dlouho a pečlivě. Podléváme vývarem až do konce pečení a potíráme máslem, pokud nám vystačí. Kdyby se během pečení plátky slaniny začaly připalovat, dáme je pryč.
Tradiční přílohy: špenát se zbylým česnekem, červené zelí a bílé zelí moravské, pečené brambory, houskový knedlík.



VELKÁ ŽRANICE. VELKÁ ŽRANICE.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1440 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz